watermelon

Ինչու՞ է ձմերուկի պտղամիսը կարմիր

Սա բնական ընտրության արդյունք է

Մշակելի ձմերուկի վայրի նախնիների պտղամիսը սպիտակ, դեղնավուն կամ վարդագույն են: Սակայն բնական ընտրության ընթացքում փոխվել են ոչ միայն պտղի համն ու չափը, այլև պտղամսի երանգավորումը: Միջուկի կարմիր գույնը ապահովում է նրա մեջ եղած կարոտինոիդային գունանյութը՝ հատկապես լիկոպենը: Հավանաբար այսպիսի պտղամսով միրգը հին այգեգործների համար ավելի գրավիչ էր: Եվ քանի որ ձմերուկի մեջ լիկոպենի և շաքարի կուտակումը տեղի է ունենում միաժամանակ, պտղամսի գույնը դարձավ նաև մրգի հասունության հարմար ցուցիչ:

Ավելին...
cold compress
Ինչու՞ է սառը կոմպրեսը թուլացնում ցավը